Buxus snoeien

Een buxus moet je minimaal twee keer per jaar snoeien, de eerste keer eind mei en de tweede keer begin september. Voor het beste resultaat snoei je de buxus in de tussentijd nog twee keer maar hou altijd rekening dat je dit niet in de volle zon mag doen. Bij voorkeur tijdens een bewolkte dag of voor zonsondergang. (ivm het verbranden van het bladerdek) Zorg ervoor dat je een goede schaar gebruikt en maak hem regelmatig schoon zodat hij scherp blijft tijdens het snoeien. Hou de schaar op zijn kop, want dan kan je mooie rondingen knippen.

Strakke haag

Wil je een mooie strakke buxushaag? Snoei de haag dan regelmatig en begin met de zijkanten en eindig met de bovenkant. Zorg ervoor dat je de schaar tijdens het knippen steeds op de zelfde hoogte houdt of span een draadje voor een mooi strak resultaat. Na afloop strooi je koemestkorrels over de aarde voor een optimale groei. 

Buxus beplanten

Buxus in een pot kan je het gehele jaar (niet als het vriest) planten. Je kan 7 planten van 20 cm per strekkende meter planten. Van grotere planten passen er minder op een meter. Bij buxusplanten van bijvoorbeeld 40/50 cm heb je aan 3 planten per meter genoeg. Graaf een plantgat wat 1,5 keer de kluitgrootte is. Zorg dat een kalkrijke grond goed doorgespit en bemest is hij heeft namelijk een hekel aan natte voeten.