Morderne luxe tuin.

Tuinontwerp en aanleg – Den Haag

Relaxen en genieten van een moderne sfeervolle tuin in een nieuwbouw wijk van Den Haag.

Voor deze tuin heeft het ontwerp van Assendelft model gestaan. De vlakverdeling en zichtlijnen geven de tuin een natuurlijke spanning en door gebruik te maken van verschillende materialen en kleuren komt de tuin tot leven. Het hout in de tuintafel en in de vuurschaal bij de zithoek, de schutting van zwarte palen en het gras zorgen voor een balans. Het witte stalen frame van de eettafel en de zithoek maakt het geheel modern en tijdloos. De kaders van split zorgen voor een grafisch effect en zorg tevens voor de afwatering.

En om s’avonds ook van de tuin te kunnen genieten hebben we een lichtplan voor de tuin ontworpen dat de tuin in de avond uren tot leven laat komen.

Onze vakbekwame hovenier heeft het ontwerp tot in de puntjes uitgewerkt en heeft een hele tevreden klant uit Den Haag aan ons portfolio toegevoegd.


Ontwerp

Wij ontwerpen uw tuin en verwerken al uw tuin ideeën of wensen naar een maatwerk oplossing of u nu zelf aan de slag gaat of het werk door ons laat verzorgen, wij zorgen ervoor dat u in het nieuwe jaar er weer heerlijk bij zit.

Overtuigd?

Neem contact op

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Leidschendam
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

Review image

Alexander heeft voor ons de perfecte tuin ontworpen waar al onze wensen in zijn verwerkt. Het eindresultaat is boven verwachting. Zowel Alexander als de hovenier hebben op en top kwaliteit geleverd. Fijne mensen die met je meedenken, zeer vakkundig te werk gaan en passie voor hun vak hebben.

Heren, bedankt voor het ontwerp en de aanleg van onze prachtige tuin.

Sander & Genevieve

 

 
Tuinontwerp voor een klant in Den Haag

Tuinontwerp met veranda – Leidschendam

Het gehele jaar genieten van uw tuin, relaxen en gezellig samen tafelen tot in de late uurtjes.

Dat is zeker het geval in deze sfeervolle moderne tuin met een maatwerk veranda van douglashout.
De zichtlijnen vanuit de woonkamer nemen je door de gehele tuin mee tot aan de poort. Om het grote terras meer sfeer en spanning te geven hebben we gekozen voor een contrasterende tegel met een bloempatroon onder de tuintafel. Daarnaast hebben we drie grote potten aan de linkerzijde van de tuin geplaatst en als grafisch element en waterbuffer is een kader van Ardennersplit toegevoegd.

Met verlichting in de veranda, de borderbak en tegen de gevel van de woning is ook na zonsondergang en in de winter de tuin sfeervol.

Onze vakbekwame hovenier heeft het ontwerp tot in de puntjes uitgewerkt en heeft een hele tevreden klant uit Leidschendam gemeente Den Haag aan ons portfolio toegevoegd.


Ontwerp

Wij ontwerpen uw tuin en verwerken al uw tuin ideeën of wensen naar een maatwerk oplossing of u nu zelf aan de slag gaat of het werk door ons laat verzorgen, wij zorgen ervoor dat u in 2019 er weer heerlijk bij zit.

Overtuigd?

Neem contact op

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Den Haag
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

Review image

Wat een fantastisch ontwerp van onze nieuwe tuin. We waren er gelijk weg van. Heel prettig zaken doen met Alexander, maar zeker ook met de Hovenier. Ze hebben echt super vakwerk geleverd, wat ook op de foto’s te zien is. Onze droomtuin is geleverd en zie het resultaat. Een dikke pluim.
Heren, jullie zijn toppers, super bedankt.

Collin & Chitra

 
moderne tuin met pergola en kunstgras

Tuinontwerp – Laren

Van intake tot een 3D tuinontwerp met een luxe veranda en beplanting.

Is uw huis al naar wens maar weet u zich geen raad met de voortuin of achtertuin? Dan bekijken wij graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Dit kan variëren van een nieuwe indeling tot een compleet tuinontwerp. Wilt u luxe en comfort combineren met eventueel de wensen van uw kinderen zonder afbreuk te doen aan het ontwerp? Interior & Garden by Alexander Haal uit Amstelveen neemt graag deze zorg uit handen en ontwerpt een tuin die aan al uw wensen en eisen voldoet.


Tuinontwerp

Een goed ontwerp begint bij het in kaart brengen van de functie die de tuin bij u zal innemen. Daarnaast kijken we naar de ligging van de tuin, de gezinssamenstelling, persoonlijke wensen en de stijl die u aanspreekt en natuurlijk het budget wat u beschikbaar heeft.

Door de tuin goed in te delen op functie en ligging en hierbij rekening te houden met de zichtlijnen vanuit de woning zorgen wij ervoor dat de tuin luxe, de juiste functionaliteit en een tijdloze uitstraling krijgt.


Onze klant in Laren

Voor een klant in Laren hebben wij een tuin ontworpen waarbij functionaliteit, relaxen en genieten en weinig onderhoud als wens opgegeven waren. Door links en rechts in de tuin een terras te plaatsen ontstaan er twee plekken waar relaxen en activiteiten een functie krijgen. Zo kan onder de veranda gegeten en gerelaxt worden en aan de overzijde is het mogelijk dat hun kinderen ongestoord kunnen spelen. Het grasveld wordt onderbroken door een houten pad die voor de verbinding zorgt.

Tegen de groene haag komen 5 bakken van cortenstaal. In 2 van de bakken komen leiplatanen die verlicht worden doormiddel van In-lite grondspots, de overige bakken krijgen kleurige beplanting. Onder het keukenraam komen hortensia’s voor een sfeervol uitzicht. In de linkerbak grassen met een Japanse Esdoorn. De veranda zal gemaakt worden van douglas hout. Boven de eettafel hebben we Tom Dixon beat lights meegenomen in het ontwerp. De getoonde eettafel is onze eigen tafellijn van Noa design.

Wilt u ook een tuinontwerp mail of bel ons dan nu!

Neem contact op

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Den Haag
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

 
Van ontwerp tot aanleg van uw tuin

Tuinontwerp en aanleg Nieuwveen

Sfeervol tuinontwerp met een pergola van douglashout, gras en leibomen.

Ook in Nieuwveen hebben we de tuin volgens het ontwerp van Assendelft kunnen aanleggen. De maten kwamen behoorlijk overeen en de ligging is ook in dit geval op het zuiden gericht. Het succes van deze tuin is de indeling. Sfeervol, verrassend doordat je niet in één keer het geheel kan overzien en met de juiste beplanting en verlichting kan je tijdens elk seizoen maximaal van je tuin genieten. Aangezien de zon het grootste deel van de dag in het eerste deel van de tuin komt is hier een terras geplaatst en in het achterste deel van de tuin een eetplek. Om niet alleen overdag maar ook s’avonds heerlijk te kunnen genieten van de eetplek is hier een zonnedoek geplaatst om de sfeer en gezelligheid vast te houden.

Gebruikte materialen, douglas en hardhout, natuurstenen tegels, leiplatanen, lavendel, diverse grassen en planten soorten, verlichting, palissade banden en echt gras.

Ontwerp

Wij ontwerpen uw tuin en verwerken al uw tuin ideeën of wensen naar een maatwerk oplossing of u nu zelf aan de slag gaat of het werk door ons laat verzorgen, wij zorgen ervoor dat u in 2018 er weer heerlijk bij zit.

Ook in Assendelft en Haarlem

De getoonde tuin is naast die in Nieuwveen ook in Assendelft en in Den Haag gerealiseerd.
Wilt u ook deze zomer van deze heerlijke tuin genieten, vanaf € 6500,- is het mogelijk.
(afhankelijk van de huidige staat van uw tuin, de materiaal keuze en aanvullende wensen)

Neem contact op 

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Den Haag
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

Review image

Dit jaar hebben wij samen ons eerste huis gekocht. Een nieuwbouwhuis, dus we konden alles inrichten naar onze smaak. We hebben veel gebruik gemaakt van Pinterest om onze smaak te bepalen en zo kwamen we ook veel tuinen tegen die ons erg aanspraken. We wilden graag een speelse tuin met veel verschillende elementen waar toch ook veel groen in zit. Uiteindelijk kwamen we een foto van een tuin tegen die ons zo erg aansprak dat we eigenlijk precies die tuin wilden realiseren. We klikten door naar de website van Alexander Haal en het bleek dat zijn bedrijf maar 20 km van ons vandaan zat. We hebben gelijk een afspraak gemaakt om de mogelijkheden door te spreken. Het was een hele fijne kennismaking waarbij we al onze wensen konden voorleggen en waarbij Alexander ook met veel ideeën en opties kwam. Het fijne was ook dat we bij de offerte een aantal 3D tekeningen kregen zodat we gelijk een beeld kregen hoe de tuin er uit zou komen te zien. Natuurlijk hebben we er voor gekozen om deze tuin te realiseren en we zijn onwijs blij met het resultaat. Hendriks hoveniers heeft het werk echt heel netjes uitgevoerd en kwam ook steeds met nieuwe ideeën en inbreng. Ook hij is vooraf een aantal keer langs geweest om de tuin te bekijken en alles door te spreken. Dit gaf ons een goed gevoel. Als er iets in de tuin aangepast moest worden kwamen ze het ook eerst netjes met ons overleggen. Veel aandacht en zorg voor het ontwerp en uitvoering van de tuin!

We zijn heel blij met het resultaat van onze tuin en hopen er straks in het voorjaar heerlijk van te kunnen gaan genieten!

Lisanne en Pim Janmaat.

 
Ontwerp voor een tuin in uithoorn in bali sfeer.

Tuinontwerp in de sfeer van Bali – Uithoorn

Uniek, sfeervol, functioneel en in de sfeer van het eiland Bali zijn de steekwoorden die wij in deze tuin moesten verwerken.

Dat de geringe afmeting van negen bij zes meter geen belemmering hoeft te zijn voor een goed ontwerp blijkt wel uit een tuin die wij voor een klant in Uithoorn ontworpen hebben. De combinatie van een sfeervolle tuinkamer van geimpregneerd douglas hout, een lamel parket vlonder en een gemetselde houthaard die tevens als bbq gebruikt kan worden zorgen ervoor dat je het gehele jaar van dit buitenverblijf kunt genieten.

De combinatie van de gebruikte materialen, de sfeer die gecreëerd wordt door de waterval, het looppad, de beplanting en de buitenkamer met open haard en zithoek maken de tuin uniek en tijdloos.

Als design feature hebben we de vuilcontainers verwerkt in de pergola en aan het oog onttrokken door deze vanaf de achterkant in een nis te verwerken zodat deze in de pergola te openen zijn.


Ontwerp

Wij ontwerpen uw tuin en verwerken al uw tuin ideeën of wensen naar een maatwerk oplossing of u nu zelf aan de slag gaat of het werk door ons laat verzorgen, wij zorgen ervoor dat u er weer heerlijk bij komt te zitten.

Overtuigd?

Wilt u ook zo’n mooie tuin neem dan nu vrijblijvend contact met ons op of bel 06-14186416

Neem contact op

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Den Haag
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

Review image

Altijd spannend of een ontwerp voldoet aan je verwachtingen. Alexander heeft dat zeker waar gemaakt en overtroffen! Wij gaan zeker met zijn tuinontwerp aan de slag en na realisatie gaan wij daar jaren van genieten. Nogmaals bedankt!

Arjan & Selma (Uithoorn)

 
Entree renovatie

Renovatie appartementencomplex

Grote renovatie appartementencomplex Heemstede is afgerond.

Eind 2016 heeft de vereniging van eigenaren van de Scholtenlaan in Heemstede contact met ons opgenomen met de vraag of wij een renovatie ontwerp konden maken voor de twee bestaande entreegebouwen van de appartementencomplexen. Het complex bevindt zich op steenworp afstand van de Binnenweg, het centrum van Haarlem, Bennebroek en tegenover de Grote/Bavokerk.

De wensen waren duidelijk; “het moet er modern uitzien, functioneel en sfeervol zijn en vrij van fietsen en brommers”. Het ontwerp is tijdens een vergadering van de vve besproken en goedgekeurd. In juni 2017 zijn de werkzaamheden van start gegaan.

  • De nieuwe bestrating is aangelegd,
  • Gevel met houtlook planken van Trespa voorzien,
  • Bakstenen muur is afgewerkt met natuurstenen steenstrips,
  • Kozijnen hebben een donkergrijze afwerking gekregen,
  • Palissade bakken geplaatst en met beplating en verlichting afgewerkt,
  • Nieuwe locatie gecreëerd voor de fietsen met verlichting en beugels.

De zitbankjes worden in september geleverd en geplaatst.

Wilt u ook gaan renoveren of een goed ontwerp voor uw verbouwing neem dan nu contact met ons op.

Neem contact op


 
moderne tuin in amstelveen

Tuinontwerp en aanleg Amstelveen

Van een maatwerk interieur tot de aanleg van een tuin.

In de zomer van 2016 hebben wij bij een klant in Amstelveen de maatwerk inloopkasten op de eerste verdieping mogen realiseren. Na het afronden van deze mooie klus zijn we verder gegaan met het ontwerp voor de tuin. Na het doornemen van alle wensen van het gezin hebben we een wensenlijst kunnen opstellen voor jong en oud. De wensen waren dan ook heel divers, van spelen tot relaxen, van een peer eten van de boom tot heerlijk bbq’en in de open keuken onder de pergola. Door het niveau verschil heeft deze tuin in Amstelveen meer spanning gekregen en de combinatie van klinkers met de strakke tegels krijgt de tuin een sfeervolle en een moderne look.

We hebben voor het realiseren van de buitenkeuken één meter van de schuur moeten opofferen. Maar aangezien de schuur nu nog steeds groot genoeg was voor de fietsen hebben we dit zonder probleem kunnen doorvoeren.

Het kunstgras, de waterval en de verlichting maakt het geheel dan ook meer dan af.

Bent u ook toe aan een nieuwe tuin waar al uw wensen in verwerkt zijn? Klik dan op de onderstaande link en maak vrijblijvend een afspraak.

Neem contact op

 Assendelft met pergola
Leidschendam
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

Review image

Heel erg blij zijn wij met onze inloopkast en tuin. Voor de kastenkamer wilde we graag veel opbergruimte waarbij een raam en de locatie van de deur in de weg zaten voor standaard formaat kasten. Alexander heeft de kasten op maat gemaakt waarbij zelfs de wasmachine droger netjes hun eigen plek kregen. Voor de tuin hadden we wensen maar wisten ze zelf niet te creëren in de ruimte. Door de schuur kleiner te maken hebben we nu een heerlijk bbq-open haard hoek met de eettafel, een loungegedeelte en een speelgedeelte voor de kinderen. En dat in een relatief kleine tuin. Dank je wel voor de ideeën en het eindresultaat.

 

Tuinontwerp en aanleg Assendelft

Sfeervol tuinontwerp met pergola en kunstgras

Door de zichtlijn van het hardhouten lamelpakket in de lengte te onderbreken worden twee ruimtes gecreëerd. De tuin krijgt meer spanning doordat hij onderbroken wordt en je hem niet in 1x kunt overzien. Aangezien de zon het grootste deel van de dag in het eerste deel van de tuin komt is hier een terras geplaatst en in het achterste deel van de tuin een eetplek. Om niet alleen overdag maar ook s’avonds heerlijk te kunnen genieten van de eetplek is hier een zonnedoek geplaatst om de sfeer en gezelligheid vast te houden.

Gebruikte materialen, douglas en hardhout, natuurstenen tegels, leiplatanen, diverse gras en planten soorten, verlichting, palissade banden en kunstgras.

Ontwerp

Wij ontwerpen uw tuin en verwerken al uw tuin ideeën of wensen naar een maatwerk oplossing of u nu zelf aan de slag gaat of het werk door ons laat verzorgen, wij zorgen ervoor dat u in 2017 er weer heerlijk bij zit.

Ook in Nieuwveen en Haarlem

De getoonde tuin is naast die in Assendelft nu ook in Nieuwveen en in Haarlem gerealiseerd.
Wilt u ook deze zomer van deze heerlijke tuin genieten, vanaf € 6500,- is het mogelijk.
(afhankelijk van de huidige staat van uw tuin, de materiaal keuze en aanvullende wensen)

Neem contact op

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Den Haag
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

Review image

Nadat we onze sleutel kregen van onze nieuwbouwhuis hebben we ons vol op onze nieuwe woning gestort. Voor wat betreft de tuin wilden we geen recht toe recht aan tuin, maar een originele tuin. Daarbij hadden we een heel pakket aan eisen, echter niet zoveel ruimte. Alexander heeft onze wensen in kaart gebracht en is aan de slag gegaan om een tuinontwerp te maken op basis van onze wensen. Hier kwam een heel mooi ontwerp uit en na wat kleine aanpassingen kon Alexander het ideale ontwerp voor onze tuin maken. Daarnaast heeft Alexander ook nog het tuinpad (wat een flinke uitdaging was) en de pergola bedacht en gebouwd. We zijn erg blij en tevreden met het resultaat en krijgen veel complimenten van onze vrienden en buren. De tuin is een gezellige en knusse plek geworden waar ruimte is om te lounchen, te eten (BBQ’en) en voor ons zoontje om te spelen. Alexander bedankt!

Ruben & Fonna

 
Houtopslag, diverse grassen

Tuinontwerp en aanleg Amstelveen

Ook een kleine tuin kan prachtig zijn en door rekening te houden met de wensen van de klant en de ligging van de tuin is ook dit tuinontwerp geslaagd.

Dat de geringe afmeting van acht bij vijf meter geen belemmering hoeft te zijn voor een goed ontwerp blijkt wel uit een tuin die wij voor een klant in Amstelveen aangelegd hebben. De combinatie van de hardhouten lamel parket vlonder, eikenhouten maatwerk schuur met kunstriet afwerking, het tweede terras en de niveau verschillen zorgen ervoor dat de kleine tuin toch spanning en een sfeervolle invulling krijgt.

De combinatie van een waterloop, diverse gras- en riet soorten, acer, buxusbollen, 3 leibomen en een hand gemaakte hardhouten schutting maakt de tuin uniek en tijdloos.

Als inspiratie bron hebben we het eiland Bali genomen en zoveel mogelijk de sfeer en stijl in deze tuin laten terug komen.

Ontwerp en tuinaanleg:

Wij ontwerpen voor elke beurs een tuin, of u nu zelf de tuin gaat aanleggen of dat wij het voor u gaan verzorgen. Alles is mogelijk. Laat u verrassen en neem nu vrijblijvend contact met ons op.

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Den Haag
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

 

Neem contact op

 
Een tuinontwerp met pergola in velserbroek

Kleine tuin – ontwerp en aanleg

U kunt zowel in de zomer als in de winter optimaal van uw tuin genieten in een buitenkamer met lounge bank en open haard.

En dat het ook in een kleine tuin goed mogelijk is blijkt wel uit de tuin van 7 x 6 meter in Velserbroek die wij onderhanden namen. De tuin ligt op het zuiden maar doordat het huis van de overburen de zon al snel uit de tuin ontneemt hebben wij hiervoor een buitenkamer ontworpen met grote berging en lounge hoek. De houthaard (die nog niet op de foto te zien is) zal binnenkort tegen de achterwand tussen de maatwerk bankjes een plek krijgen.


Wens van de klant

De wens van de klant was om een strakke, moderne tuin met extra aandacht voor warmte, relaxen en bergruimte te laten ontwerpen. Binnen met buiten verbinden.


Materialen

De dikke eiken houten balken van 20×20 cm in combinatie met het duurzame Douglas hout geven het geheel een moderne en warme uitstraling. Er is gekozen voor een licht grijze tegel met een donkergrijze versie als kader. In de (tuin)buitenkamer is het zowel in de zomer als in de winter door de houthaard op elk moment warm en gezellig. Een goed lichtplan en de juiste planten maken het geheel af.


Ontwerp en aanleg

Of u nu een grote of kleine tuin heeft, wij zorgen ervoor dat u weer maximaal kunt genieten van elke vierkante meter.

Neem contact op

> Bekijk hier meer tuinen
• Amstelveen met buitenkeuken
 Assendelft met pergola
Den Haag
Laren met veranda
Nieuwveen met pergola
Uithoorn met veranda 3D
Velserbroek met veranda

Review image
We hebben Alexander Haal nu twee keer ingezet voor een ontwerp en de realisatie en zijn erg tevreden over de kwaliteit en het resultaat.

Raymond & Tamara